I vårt företagsregister här på vigsel.nu finner Ni alla tänkbara företag som Ni kanske önskar komma i kontakt med under planeringen av ert bröllop.

SitoCAM arbetar med bröllopsvideo och är ett av våra nya företag i vårt företagsregister.

För att presentera dem lite närmare så har vi intervjuat Tommy Simonsson. Han berättar här mer om hur hans arbete fungerar och vad som är viktigt att tänka på när det gäller bröllopsvideo och val av videograf.

En bröllopsvideo är ett fantastiskt sätt att bevara minnet från Er dag i kärlekens tecken!

Var och hur föddes ert intresse för film/video?

Jag var tidigare Fotograf och det är väl det som är den viktigaste grunden som Videograf ’bildkomposition’ . Men jag tyckte aldrig att det var tillräckligt media att förmedla känslor, för mig var kort något som endast var en ögonblicksbild som endast förmedlade ett blixt ögonblick. Det var det som gjorde att gick över till video utan att inse att detta media var 10 ggr mer arbete.

Jag kände dock hela tiden att jag var på rätt spår som konstnär.

Uppfattningen om oss videografer är mycket olika. Från att endast vara en person som trycker på kameraknappen och kameran gör resten till de personer som verkligen förstår vilket oerhört komplicerat arbete vi utför.

Allt måste vara rätt när du fångar en Bröllopsdokumentär, du har inte tid att fundera om det du gör fungerar eller om det är andra problem. Du måste alltid vara förbered på avvikande händelser.

Har det varit en självklar väg fram till nu, eller har Ni stött på motgångar?

Ja jag har stött på många motgångar där kunder förväntar sig något som inte går att leverera utan 10 gånger högre budget.

Tyvärr är det aldrig kvaliteten som är viktigast vid beställning, utan att priset skall vara så lågt som möjligt.

Här är det viktigt att förklara för kunden att det finns ett samband mellan kvalité och kostnad.

bröllop videograf

Vad har Ni för målgrupp?

Min målgrupp är blivande Brudpar, Företag, reklam och dokumentärer.

Hur kan en dag på jobbet se ut?

Min dag på jobbet börjar senast en vecka innan ett bröllop. Jag rekognoserar olika omständigheter kring platsen för filmningen, instruerar de medverkande o.s.v.

Dagen när filmningen skall börja påbörjas 2-3 timmar innan bröllopet med att all utrustning placeras testas på alla olika sätt för att inget skall missas under inspelningen.

Detta är ingenting för amatörer det lovar jag och det krävs noggranna förberedelser för att allt ska klaffa.

Det bästa med ditt yrke?

Att slutprodukten ’Videon’ förmedlar känslor som gör beställaren lycklig.

Efteråt blir jag ofta kontaktad av nöjda kunder som genom sin bröllopsvideo har minnen bevarade för livet.

Vem är Er typiska kund?

En kund som har förväntningar om att bevara och förmedla känslor till sina nära och som företag till kunder att ge dem bättra information om sina produkter.

Finns det trender inom Er bransch?

Ja, det finns enormt mycket trender som ofta är korta eller ogenomtänkta. Det gäller att ta till sig dem och testa dem om kunden önskar men även att utifrån min kunskap som videograf vägleda kunden.

Vilka råd vill Ni ge till brudpar som är intresserade av att boka en videograf till sitt bröllop?

Mitt råd är att planera in kostnaden för proffsvideo tidigt i planeringen, så att det finns ekonomi för kvalitet. Valet av Videograf kan bli en besvikelse som brudparet helst vill glömma.

Finns inte ekonomin för en kvalitetsvideo så beställ hellre en duktig fotograf. Det går aldrig att komma förbi den kända regeln. ’Man får det man betalar för’

Det har många Brudpar fått uppleva!

bröllopsvideo

Är Ni nyfikna på mer information om SitoCAM så finner Ni mer info HÄR

%d bloggare gillar detta: