Vigselringen

Designa egen vigselring

Inför en vigsel väljer de flesta brudpar att ha växla ringar. Det innebär att mannen ger kvinnan en ring (vigselringen) och kvinnan ger mannen en ring, vilket då oftast är hans förlovningsring. På senare år så har det blivit alltmer populärt att välja lite ovanligare ringar. Att designa sin egen vigselring är en dröm som många par ser fram emot.

Hur vanligt är det då att mannen har 2 ringar? Visst förekommer det, men oftast har mannen enbart en ring, det har däremot blivit vanligare att även män vill ha unika ringar. Påkostade herringar med diamanter eller andra detaljer som gör hans förlovningsring unik blir allt vanligare.

Kvinnans vigselring bör anpassas till hennes förlovningsring. Ofta väljer kvinnor idag en enstensring som förlovningsring och då passar en alliansring oftast bra. Även Haloringar har blivit alltmer populära och kan även fungera tillsammans med en alliansring om den då anpassas till haloringens form.

Innan ni bokar ett besök för att designa er vigselring så är det klokt att fundera över budget. Det är också viktigt att vara ute i god tid, ofta tar det 1 – 2 månader att göra en unik handgjord vigselring.

Ni kanske inte heller vill hämta ut er vigselring dagen innan. Vårt råd är därför att man är ute i god tid, gärna minst 3 månader innan vigseln. Fördelen med att vända sig till en guldsmed med egen verkstad är att ni då får all information ni behöver inför ert val av vigselring.

En guldsmed kan informera er om de olika ädelmetallernas egenskaper och val av infattningar samt dess egenskaper. Idag så finns det också guldsmeder som erbjuder er möjligheten att boka in ett möte där ni i lugn och ro kan gå igenom designen av er vigselring och val och kvalitéer på ädelstenarna.

Vanligast idag är fortfarande att paren väljer en vigselring med diamant, men på senare år har även andra ädelstenar ökat i popularitet.

vigselring